Guides | Lease eller købe bil

Lease eller købe bil

Hvad kan egentlig bedst betale sig - lease eller købe bil?

Hvor det før gav sig selv

Hvor det før gav sig selv, at man skulle en tur i banken, hvis man manglede et nyt transportmiddel, så er det nu blevet meget lettere at komme i besiddelse af en nyt og lækkert køretøj – selv når du ikke kan lægge det fulde beløb til en ny bil.

Leasing er nemlig ved at bane sig frem på markedet som et fornuftigt alternativ til at købe.

Hvis du er i tvivl, om du skal købe eller lease din næste bil, så forstår vi godt, hvis der er mange spørgsmål du mangler svar på inden du går igang. Det er ikke altid let at finde hoved og hale i fordelene ved de forskellige muligheder, der er indenfor bilverdenen. 

For hvad kan egentlig bedst betale sig - lease eller købe bil?

Det spørgsmål forsøger vi at svare på her – og svaret er ikke entydigt, for det handler i sidste ende om, hvad du har brug for, og hvilke bildrømme, du har.

 

Hvornår kan leasing betale sig?

Kort og godt kan leasing betale sig i mange tilfælde, hvor du ikke kan betale for en bil kontant, men er nødt til at købe på afbetaling; og det er nok virkeligheden for de fleste af os.

Leasing er en enkel, overskuelig og økonomisk tryg måde at få adgang til en bil, der føles som din egen i den periode, du leaser den. Derfor ser vi også hos Agilease, at det er en mulighed, både erhvervsfolk  og  private benytter sig af.

Leasing er også en genial mulighed for dig, der ikke kan få nok af biler. Du forpligter dig nemlig ikke til én bil, men kan udskifte efter behov. Og som en ekstra bonus giver leasing dig mulighed for at køre i biler, som du ellers normalt ikke kunne.  

Så går du med ikke bare én, men flere bildrømme i maven, så er det værd at have med, når du skal vælge mellem at lease eller købe bil. Faktisk kan det ligefrem være billige for dig at lease, hvis du vil have muligheden for at lege rundt med forskellige biler; det bliver som prøvekøreturen, der aldrig ender.

Opnå større fleksibilitet med privatleasing

Hvis du køber en bil, er det helt sikkert, at den mister værdi nærmest det øjeblik salgskontrakten er underskrevet. Du kan altså ikke sælge den for samme pris, som du købte den.

Ved at lease, og dermed betale for din bil igennem en månedlig ydelse, kan du skifte bil f.eks. hvert andet år, uden at du først skal sælge den gamle til et garanteret underskud.


Med leasing får du også mulighed for at skifte bil efter sæson. Så hvis du drømmer om at køre en cabriolet eller sportsvogn, så kan du nøjes med at leje din bil for seks måneder ad gangen. Så når det bliver koldere i vejret, kan du skifte sommermodellen ud med en bil, der er bedre egnet til de danske vintermåneder.

Leasing til alle behov

Leasing er dog ikke kun for dig, der drømmer stort. Hos Agilease har vi både biler til Ferrari-entusiasten og familiemennesket, så det ikke kun er dine bilbehov, der afgør, om du skal lease. Til gengæld spiller din personlige økonomi samt hvor længe, du ønsker at beholde bilen, ind.

Som udgangspunkt kan man sige, jo oftere du ønsker at skifte bil, jo bedre kan det betale sig at lease. Du skal nemlig investere i en bil, du ønsker at eje længe, før køb ikke er en underskudsforretning.

Hvis du vil se et eksempel på en beregning, der holder leasing op mod køb, kan du tage et kig på denne artikel.

 

Du behøver ikke købe for at køre i din drømmebil

Hvis du har lavet noget research inden, du landede her, er du helt sikkert stødt på udtalelsen, at der er et større udvalg ved at købe, end når du leaser. Hvis det var sandt, så gav det bestemt nogle fordele ved køb.

Det er dog en myte, vi gerne vil aflive.

Hos Agilease er der nemlig intet, der står imellem dig og din drømmebil.


Når du leaser igennem Agilease, kan du få lige præcis den bil, du drømmer om. For hvis vi ikke har dem stående på vores adresse i Viborg, så kan vi hente bilen hjem fra Tyskland (link til indlæg om importbiler). I samråd med dig, henter vi den bil hjem, der matcher dine drømme.

Du kan jo starte med at tage et kig på vores store udvalg biler til privatleasing på vores hjemmeside. Du er også meget velkommen til at smutte forbi vores showroom på Lundborgvej 10 i Viborg.

Det skal nemlig ikke være manglende valgmuligheder, der er afgørende for, om du vælger at lease eller købe bil.

Kend dine månedlige udgifter med operationel leasing

Når du er på udkig efter en ny bil, er de månedlige udgifter naturligvis en vigtig faktor, når du skal vælge imellem at lease eller købe bil. En faktor, der taler for leasing, er stabiliteten ved f.eks. operationel leasing.

Når du privatleaser, skal du vælge, om du er interesseret i finansiel eller operationel leasing. Du kan læse mere om begge leasingtyper her.

Her får du et kort overblik over de to typer:

 • Finansiel leasing
  Ved finansiel leasing betaler du et fast månedligt beløb under leasingperioden. Når leasingperioden er slut, har du selv ansvaret for at videreformidle bilen, altså du betaler selv restbeløbet. Her står du også selv for udgifter til service og vedligeholdelse.
 • Operationel leasing
   Når du vælger operationel leasing, er der ingen uforudsete udgifter til værksted, da alt vedligeholdelse er inkluderet i leasingydelsen.

Når du vælger operationel leasing, får du altså en leasingaftale, der giver dig god tryghed i hverdagen. Hvis du overholder reglerne i leasingaftalen ved du nemlig præcis, hvad dine månedlige udgifter til bil bliver.

Vi vil dog også lige slå et slag for finansiel leasing, der giver dig friheden ved at eje en bil, og mange af de økonomiske fordele ved at lease.

Leasing vs. køb: Det skal du vide, når du køber

 • Vær opmærksom på finansieringen
   Ved køb er finansiering en væsentlig faktor. Det er de færreste af os, der ligger inde med den nøjagtige sum til at købe en bil. Der ligger derfor noget arbejdet i at vælge den rette finansieringsmulighed, så lånet kommer til at koste dig så lidt som muligt.
 • Der kommer uforudsete udgifter
  Du står selv for service og vedligeholdelse af bilen, hvis du ejer den.

Det kan give frihed: Når du køber din bil, skal du ikke forholde dig til, hvor mange kilometer, du regner med at køre. Du beholder naturligvis også bilen så længe, du selv ønsker det – uden at der skal lavet nye kontrakter.

 

Leasing vs. køb: Det skal du vide om leasing

 • Du får øget fleksibilitet
  Du har mulighed for at udskifte bilen, når kontrakten udløber.
 • Du får økonomisk stabilitet
  Hvis du vælger operationel leasing, kender du dine faste månedlige udgifter på bilen. Du undgår derfor ubehagelige og uventede udgifter til bilen.
 • Du får ekstra luft i økonomien
  Hvis du har hang til at skifte bil jævnligt, så er leasing det økonomisk bedre valg. På den måde kan du dyrke din hobby, uden det bliver en økonomisk belastning.
 • Personlig konsulent
  Du har altid din egen personlige konsulent tilknyttet, som rådgiver og hjælper dig på vej.

Hvis du stadig er i tvivl, om du skal lease eller købe bil, så er du velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak om leasing hos os, og det rette valg for dig.

Kontakt
Vil du vide mere
Ring til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.
Skriv til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.