Guides | Fordele og ulemper ved leasing

Fordele og ulemper ved leasing

Ind imellem skal der tages store beslutninger – det at anskaffe sig en bil må siges at være en af dem: Hvilken mulighed kan betale sig bedst økonomisk?

Det er blevet populært at lease, både blandt virksomheder og private

Leasing er nemlig et godt alternativ til at købe en bil, fordi du ikke sætter dine penge i et produkt, der mister værdi med tiden. Det lyder jo ret godt, ikke?

Men er der nogle ulemper ved denne metode, tænker du måske? Godt spørgsmål! Herunder kan du læse om fordele og ulemper ved leasing. Så har du et godt udgangspunkt for din næste bilbeslutning.

I de konkrete eksempler, vi kommer med i forhold til fordele og ulemper ved leasing, tager vi udgangspunkt i virksomheder – men mange af punkterne gælder også for private - så er du på udkig efter en bil til dig selv, så kan du sagtens læse med her.

Få luft i firmaets økonomi med erhvervsleasing

Det er fristende at være ejer af en bil. Når først kontrakten er underskrevet, skal du ikke forholde dig til andet – udover de andre bilister på vejen.

Hvis du ejer en ejendom, kan det være en virkelig god investering, da der er mulighed for, at den stiger i værdi over tiden, og du derfor kan opnå et overskud ved salg. Det samme gør sig dog ikke gældende for en bil - i hvert fald ikke som udgangspunkt.

Uanset hvor godt, du passer på din bil, og hvor meget ekstraudstyr den kommer med, så falder bilen som udgangspunkt i værdi fra det øjeblik du kører væk fra forhandleren. Det er især upraktisk, hvis du driver virksomhed.

Du binder nemlig en stor del af dit firmas likvider i biler, hvis du køber bilflåden, penge som du kunne investere i din virksomhed i stedet.


Alt i alt er en bil sjældent en god idé rent økonomisk; og alligevel ejer de fleste husstande én eller flere biler, og mange får også stillet fri bil til rådighed af deres arbejdsgiver. Årsagen er i de fleste tilfælde, at livet ganske enkelt er lettere med en bil.

Og det er her, erhvervsleasing kommer ind i billedet, og kan være en noget mere favorabel løsning, da du ikke binder kapital i bilen, som mister værdi.Servicen ved erhvervsleasing

Ved at lease hos os, får du tilknyttet din egen personlige leasingkonsulent, der hjælper og rådgiver dig med at sammensætte den aftale, der bedst matcher netop dine eller dit firmas behov. Operationel erhvervsleasing hvor værkstedsbesøg, hente/bringe service og lånebil ved værkstedsbesøg er inkluderet, er den løsning rigtig mange erhvervsdrivende vælger.

Du kan f.eks. lade os stå for alle firmaets biler med flådeleasing. På den måde får du overblik og overskuelighed over dit firmas biler. Det hele er nemlig samlet ét, og vi står for administrationen af bilerne, så du kan fokusere på vigtigere ting.


Som erhvervsdrivende har du også muligheden for at vælge splitleasing. Her betaler du som arbejdsgiver kun for de kilometer, som bliver kørt med erhvervsmæssigt formål, og din medarbejder betaler for de privat kørte kilometer; oven i det, slipper medarbejderen for beskatning af bilen ved denne opdeling.

 

Find den leasingaftale, der matcher dit behov

Faktisk kan du vælge mellem flere forskellige leasingformer, så du kan få en leasingaftale, der matcher dit behov, uanset om du er på jagt efter en firmabil eller til din egen fornøjelse.

Du behøver ikke selv vide på forhånd, hvad du er ude efter; vi er klar til at rådgive dig til den bedste løsning.

Splitleasing er som nævnt en udmærket mulighed til erhvervsmæssige formål. Derudover tilbyder vi:


Kontakt os endelig for at finde en leasingaftale, der passer dig.

 

Fordele ved leasing

Mangler du et overblik over fordele ved leasing? Så har vi lavet en punktopstillet liste, der går i dybden med det, så du kan tage et informeret valg.

 • Du får din drømmebil til en god pris
  Et leasingfirma som os har et stort produktkendskab og sørger for, at de biler, du leaser, er i god stand og passer til dine behov.
 • Du kender dit budget
  Vælger du operationel leasing kender du dine månedlige omkostninger. Service, dækskifte og andre udgifter til værksted er nemlig inkluderet i den månedlige leasingydelse.
 • Du binder ikke dine likvider i bilen
  Udgiften til bilen er delt i mindre bider, nemlig en månedlige ydelse, frem for, at du skal lægge det fulde beløb til en ny bil på én gang. På den måde trækker du ikke på virksomhedens likvider, når der skal bruges nye biler til medarbejderne.
 • Du betaler kun for den periode, hvor du bruger bilen
  Med sæsonleasing kan du begrænse dine udgifter til bil til de måneder, du rent faktisk skal bruge bilen.
 • Fleksibilitet
  Ændringer i din medarbejderstab betyder ikke, at du har en bil stående tom i månedsvis. Sammen finder vi en løsning.
 • God service
  Skal bilen på værkstedet, så henter og bringer vi, så din medarbejder ikke skal finde tid til det i løbet af arbejdsdagen.
Kontakt
Vil du vide mere
Ring til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.
Skriv til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.