Guides | Hvorfor udbetaling på leasing?

Hvorfor udbetaling på leasing?

Er du ny i leasing vil du utvivlsomt støde på en række fagtermer, hvis præcise betydning sommetider kan være svær at gennemskue.

Gennemskue detaljerne

For at kunne gennemskue detaljerne i en leasingaftale er det dog vigtigt at have styr på, hvad disse begreber dækker over.

Et centralt punkt i en leasingaftale er blandt andet "udbetaling" – også kaldet førstegangsydelse - som betales i begyndelsen af leasingperioden. Men hvad dækker udbetalingen egentlig over, og hvorfor er den nødvendig? Det kan du blive klogere på herunder.

Hvad er udbetaling ved leasing?

Når du indgår en leasingaftale og overtager brugsretten til din leasede bil, skal du i første omgang betale en udbetaling. Udbetalingen dækker ofte over en vis procentdel af bilens aktuelle pris, og den varierer alt efter, hvilken bil du vælger at lease. I forbindelse med operationel leasing er beløbet til udbetaling desuden også afhængig af, hvilken kilometerbegrænsning, der er fastlagt i leasingaftalen.

Derudover afhænger beløbet i forbindelse med udbetalingen af, hvor meget du ønsker at betale i månedlig ydelse – begge kan justeres i forhold til hinanden og den pågældende situation. Det er dog vigtigt at have for øje – særligt i forbindelse med finansiel leasing - at jo højere en udbetaling, der er på bilen, jo lavere bliver restværdien på bilen.

 

En lav restværdi er at foretrække, eftersom en for høj restværdi kan ende med at koste dig dyrt ved leasingaftalens ophør. Selvom en lav udbetaling samt en lav månedlig ydelse kan virke tiltalende, er det som regel ikke en god forretning for dig i sidste ende. Udbetalingen kan der justeres på. Den afhænger af, hvordan aftalen udformes i samarbejde med din leasingkonsulent.

 

Hvorfor er der udbetaling på leasing?

Udbetaling i forbindelse med leasing skal ikke forveksles med et depositum – du får nemlig ikke udbetalingen tilbage ved leasingaftalens ophør.

Der er dog eksempler på betaling af depositum i forhold til særlige former for leasing, f.eks. i forbindelse med leasing af dyrere biler i meget korte perioder. I forbindelse med de mere typiske leasingtyper såsom operationel og finansiel leasing er der derimod tale om en udbetaling, som typisk er med til at finansierer transporten af bilen fra udlandet og hjem, ekstraudstyr og nedbringelse af bilens restværdi.

Ligesom med et depositum fungerer udbetalingen også som leasingfirmaets sikkerhed i leasingperioden, men forskellen er altså, at udbetalingen ikke kommer retur efter leasingperiodens ophør. Altså- en del af omkostningen ved at lease bil.

 

Kontakt
Vil du vide mere
Ring til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.
Skriv til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.