Guides | Hvad er splitleasing?

Hvad er splitleasing?

Splitleasing, eller dele-leasing som det også kaldes, gør det muligt at køre i firmabil – uden beskatning. Arbejdsgiver og medarbejder deler udgift til drift og leasing af bil på baggrund af andel kørte kilometer.

Arbejdsgiver betaler kun for de erhvervsmæssigt kørte kilometer, og den ansatte betaler for de privat kørte kilometer

Agilease tilbyder en af SKAT godkendt løsning med GPS baseret elektronisk kørebog. Indeholdt er brændstofkort, forsikring og al drift og vedligehold. Vi håndterer i samarbejde med Splitleasing Danmark al administration, og arbejdsgiver og medarbejder modtager blot én månedlig faktura hver.


Den ansatte slipper for beskatning, og virksomheden for tidskrævende administration. Virksomheden vil endvidere opnå en omkostningsreduktion, idet medarbejderen jo bidrager til drift og leasing. Splitleasing er således et rigtig godt alternativ til, at en virksomhed stiller fri bil til rådighed for medarbejdere.

Medarbejderne beskattes med 25% af bilens værdi, og har ikke mulighed for at udnytte befordringsfradrag/kørselsfradrag hos SKAT.


Lad Agilease rådgive jer såvel generelt som i specifikt tilfælde.

Splitleasing med fordele for arbejdsgivere og ansatte

Har du en firmabil, som du også bruger til at køre i privat? Så er det værd at overveje at få oprettet en splitleasingaftale, hvor du og din arbejdsgiver deler – eller splitter – leasingaftalen mellem jer. Med splitleasing behøver du ikke længere lade firmabilen stå på arbejdspladsen, når arbejdsdagen er slut. I stedet kan du køre videre i bilen privat ved blot at registrere, hvor mange kilometer du har kørt.

Fordel udgifterne med splitleasing

Hos Agilease tilbyder vi i samarbejde med Splitleasing Danmark et smart og fleksibelt splitleasingkoncept, som gør det muligt at fordele udgifterne til drift og leasing af bilen mellem arbejdsgiveren og medarbejderen. Det vil sige, at arbejdsgiveren udelukkende betaler for de erhvervsmæssigt, kørte kilometer, og at den ansatte betaler for de kilometer, han kører privat. Her på siden kan du læse meget mere om splitleasing, og om hvilke fordele denne type leasing kan have for såvel arbejdsgiveren som den ansatte.

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er, som navnet indikerer, en leasingaftale, hvor udgifterne til bildrift deles, eller splittes, mellem arbejdsgiver og medarbejder, privat og erhverv. Denne leasingform er dermed en god løsning i de situationer, hvor firmabilen både skal benyttes til erhvervsmæssig og privat kørsel. Med splitleasing fordeles leasingkontrakten mellem en arbejdsgiver og en privatperson, som udelukkende skal betale henholdsvis for erhvervskørsel og privatkørsel.

Hvis medarbejderens privatkørsel eksempelvis udgør 20 procent af den samlede månedlige kørsel, så betaler han kun for de 20 procent af den samlede ydelse, mens de resterende 80 procent bliver betalt af arbejdsgiveren.

 

Økonomiske fordele ved at vælge splitleasing

Med splitleasing opnår både arbejdsgiveren og medarbejderen økonomiske fordele. Når arbejdsgiveren stiller en bil til rådighed for privat kørsel, skal medarbejderen som udgangspunkt betale skat for fri bil. Men da medarbejderen ved splitleasing selv betaler for sin private kørsel, så slipper han for at skulle beskattes af fri bil. Virksomheden vil endvidere opnå en omkostningsreduktion, idet medarbejderen jo bidrager til drift og leasing.Vi varetager al administrationen med splitleasing

Hos Agilease håndterer vi al administrationen i forbindelse med leasingaftalen og fakturerer udgifterne for blandt andet service, forsikring, benzinkort, drift og vedligehold med den reelle fordeling mellem erhvervsmæssig og privat kørsel. Arbejdsgiver og medarbejder modtager blot én månedlig faktura hver.

Alle splitleasingbilerne har desuden installeret en GPS-baseret elektronisk kørebog, som ved starten af hver køretur logger antal kilometer til privatkørsel og erhvervskørsel. Systemet er godkendt af SKAT og gør det nemt for dig at registrere antal kørte kilometer, uden at du selv skal holde regnskab med det. Med splitleasing slipper virksomheden dermed for tidskrævende administration med firmabiler.

Vi tilbyder splitleasing af drømmebiler og varebiler

Vi tilbyder splitleasing af biler i alle prisklasser, bilmærker og typer. På lager har vi primært let brugte biler fra BMW, Ford, Audi, VW, Volvo og Mercedes. 
Du kan se vores leasingbiler på denne side, hvor du også kan læse meget mere om bilerne, deres stand og specifikationer. Findes din drømmebil ikke på vores lager i øjeblikket, undersøger vi i samråd med dig,  gerne mulighederne for at bestille den ønskede bil hjem fra Tyskland.

Agilease tilbyder professionelle splitleasing aftaler

Hos Agilease har vi erfaring med alle slags leasingtyper og går meget op i at finde den helt rigtige løsning til netop dig. Vi har værksted i Viborg og har i mere end femten år udarbejdet professionelle løsninger til både erhvervskunder og privatkunder i hele Danmark.

Vi tilbyder splitleasing på gunstige vilkår, med fleksible betingelser og med vished for omkostningerne. Hos os får du selv lov til at vælge din drømmebil og i hvilket omfang, du ønsker services og administration af Agilease.

 

Vi tilbyder personlig rådgivning og laver individuelle leasingkontrakter, som er tilpasset arbejdsgiverens og den ansattes behov. Du kan derfor være sikker på, at du hos os kan få sammensat den helt rigtige splitleasing aftale, som både tilgodeser virksomhedens og privatpersonens ønsker og behov.

Lad os rådgive dig om splitleasing

Er du stødt på spørgsmål om splitleasing? Så er du velkommen til at kontakte os på telefonnummer 86 99 99 99 eller besøge os hos vores udstilling og værksted beliggende i Viborg.

Vi svarer gerne både på generelle spørgsmål og rådgiver dig om dit specifikke tilfælde, så du kan finde den helt rigtige løsning. 

Kontakt
Vil du vide mere
Ring til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.
Skriv til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.