Guides | Forsikring til leasing bil

Forsikring til leasing bil

Forsikring til leasingbil er en nødvendighed. At tegne forsikring til leasing biler, er ikke altid så sjovt, i det den skal tegnes og betales. Men det er ikke kun en nødvendighed, det er også gavnligt i længden.

Det skal du vide om forsikring til leasing bil

Du følger ikke blot loven, når du forsikrer din leasing bil, du beskytter også dig selv mod uventede og unødigt dyre ekstraudgifter, hvis uheldet skulle være ude.
Ansvarsforsikringen er lovpligtig, og derfor ikke lige til at springe over. Når du leaser en bil, skal du desuden også tegne en kaskoforsikring.

Begge forsikringer har til formål at beskytte både dig og os, når du leaser en bil; så skal du nemlig ikke bekymre dig om eventuelle skader, som bilen pådrager sig.

Hos Agilease har vi vores eget Bosch Car Service værksted tilknyttet, hvis skaden på bilen er sket.

 

Derfor skal du både tegne en ansvar- og kaskoforsikring på din leasingbil

Selv den mest fornuftige og velkørende bilist kan komme ud for en situation, hvor bilen bliver skadet på den ene eller anden måde: Indkørslen var smallere, end du have vurderet. Eller måske var du uopmærksom et øjeblik, og så havde dit barn fået fat i en skarp genstand og forvandlet din bil til et meget dyrt lærred.

Uanset hvilken leasingtype, du vælger, skal du have en forsikring til din leasing bil.

 

Forsikringer til bilen er lovpligtige, uanset om du køber eller leaser en bil (link til blog om Køb vs. leasing). En forsikring til leasing biler sikrer, at både leasingfirmaet og dig som leasingtager, er godt dækket ind, hvis uheldet skulle være ude. Din leasing bil forsikring skal altså både indbefatte en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring.

 

Hvad og hvem dækker din leasing bil forsikring

Det er naturligvis vigtigt at være opmærksom på, hvem og hvad din forsikring til leasing bilen dækker. Husk derfor at læse kontrakten godt igennem. Her har vi lavet et lille og overskueligt overblik:

Ansvar er lovpligtige for alle med en bil – uanset om du leaser eller ejer. Denne forsikring dækker:

  • Skader på andre mennesker
  • Skader på andres ejendele, inklusiv deres motorkøretøj
  • Ikke hvis du pådrager dig selv eller din bil skader

Kaskoforsikringen er et krav, hvis du leaser. Den dækker:

  • Skader ved ulykker
  • Buler og ridser, der skulle opstå

Det er derudover vigtigt, at forsikringen er tilpasset dit behov. Det er nemlig dig, der har det fulde ansvar, selvom andre kører bilen; derfor er det vigtigt, at du sørger for at få tilføjet andre brugere til forsikringen, hvis du regner med at de kommer til at bruge bilen.

Som det gælder de fleste andre forsikringer, er der også en selvrisiko. Den vil fremgå på leasingaftalen. Vær opmærksom på, at selvrisikoen kan stige, hvis en person under 26 er føreren af bilen, når en ulykke sker.

 

Er forsikring til leasing bil med i leasingaftalen?

Som udgangspunkt er bilforsikringer ikke med i din leasingaftale, selvom vi naturligvis gerne hjælper dig med at få en aftale på plads. Du skal derfor selv sørge for at tegne en forsikring til din leasing bil. Det er heldigvis noget, som dit forsikringsselskab også kan hjælpe med.
Hvis du har nogle spørgsmål til forsikring til leasing bil, som vi ikke er kommet ind på her, så er du også altid velkommen til at kontakte os. Så er vi behjælpelige. Inden du tegner en forsikring skal du jo have en bil. Så tag endelig et kig på vores store udvalg af biler til privat og erhverv.

Kontakt
Vil du vide mere
Ring til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.
Skriv til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.