Guides | Hvad er finansiel leasing?

Hvad er finansiel leasing?

Hvis du ønsker at lease en bil, er det vigtigt at være opmærksom på, om du skal vælge operationel eller finansiel leasing.

Hos Agilease tilbyder vi begge leasingaftaler til gode priser og på særdeles konkurrencedygtige vilkår

Vi rådgiver dig gerne om, hvilken aftale der passer bedst til dig og dine behov. Her på siden har vi samlet en række nyttige informationer om finansiel leasing, som kan gøre det lettere for dig at tage din beslutning. Her kan du blandt andet kan læse om, hvad en finansiel leasingaftale indebærer, og hvilke fordele og ulemper der kan være ved at lease en bil finansielt.

Hvad er finansiel leasing?

Ved finansiel leasing får du finansieret bilen og opnår samtidig brugsretten til bilen i leasingperioden. Du betaler en førstegangsydelse samt etableringsgebyr ved indgåelse af aftalen, og herefter opkræver vi en fast månedlig ydelse i den aftale leasingperiode.
Vælger du denne leasingtype, svarer det nærmest til, at du køber din bil på afbetaling. Ved finansiel leasing står du selv for alle udgifter til reparation, vedligehold og drift af bilen – på samme måde som når du ejer en bil.

 

Når leasingaftalen udløber, er du forpligtet til at købe bilen eller alternativt finde en køber, som vil overtage bilen til den aftalte restværdi, som er sat ved indgåelsen af leasingaftalen. Det er derfor afgørende, at den på forhånd aftalte restværdi er sat realistisk, så man ikke står med et potentielt tab på bilen ved et eventuelt videresalg.
Ved finansiel leasing er der ingen begrænsninger med hensyn til kørte kilometer, da leasingtager jo selv overtager bilen efter endt leasingperiode.

 

Fordele og ulemper ved at vælge finansiel leasing

En af de store fordele ved at lease frem for at købe en bil er, at slipper for at skulle betale den store registreringsafgift ved indgåelse af aftalen. Der er dermed en del penge at spare ved at lease din bil frem for at købe den, da registreringsafgiften på leasingbilen er lavere, end den ville være på en ny bil. Samtidigt slipper du for at binde mange penge i din bil og bestemmer selv længden på din leasing. Du har dermed også mulighed for at kunne skifte din bil ofte uden at det bliver en dyr affære.

 

Selvom finansiel leasing er vores mindst komplicerede leasingtype, så er der mange fordele ved at vælge denne finansieringsform.

 

Med finansiel leasing skal du betale den lavest mulige månedlige leasingydelse og får den størst mulige frihed og fleksibilitet. Bilens restværdi fastsættes i et samarbejde mellem jer og os på et realistisk niveau, så du kan være næsten sikker på at kunne sælge bilen videre eller forlænge aftalen selv.

 

Med finansiel leasing får du en simpel leasingaftale med en relativt lav månedlig ydelse. Du får fuld frihed og fleksibilitet med bilen. Der er ingen kilometerbegrænsninger eller forbehold der skal tages i forhold til skader på bilen, da du selv står for al vedligehold og drift af bilen. Du har dermed også større mulighed for selv at finde og forhandle dig frem til de bedst mulige priser på service og reparationer af bilen.

 

Det indebærer dog en risiko at lease din bil finansielt, da du dermed selv som leasingtager hæfter for restværdien og står for alle reparationer og services, hvilket giver en mindre budgetsikkerhed. Hvis du ønsker en god budgetsikkerhed og vil undgå uforudsete værkstedsregninger og risikoer ved videresalg af bilen, kan du overveje operationel leasing. Her samler vi alle dine udgifter i de månedlige leasingydelser og tager al ansvaret for bilens restværdi. Du kan læse meget mere om operationel leasing her.Forskellen på finansiel og operationel leasing

Når du leaser en bil, er der flere måder at gøre dette på. De mest almindelige to typer er operationel og finansiel leasing.

Finansiel leasing, hvilket navnet også hentyder til, er en leasingform, der minder en del om almindelig finansiering af bil. I dette tilfælde er det blot Agilease du betaler de månedlige afdrag til i stedet for til banken eller finansieringsselskabet. Og så er det rentefrit. Du skal heller ikke trækkes med begrænsninger som et begrænset antal kilometer, som du skal ved operationel leasing.

 

Når finansielle leasingaftaler ophører, er du selv ansvarlig for enten at overtage bilen, eller videresælge bilen til tredjepart. Her skal du betale bilens restværdi til os.

 

Ved operationel leasing, overtager du ikke bilen efterfølgende, men skal aflevere bilen når leasingaftalen slutter. Det minder altså mere om at længerevarende lejemål af bilen.

 

 

Hvem skal vælge finansiel leasing?

Finansiel leasing er til dig, som sætter pris på frihed og større fleksibilitet. Med vores finansielle leasingaftale kan du selv styre din samlede biløkonomi og bestemme over dit køretøj. Derudover er denne leasingtype det optimale valg til dig, som ikke kan forudse, hvor meget du kommer til at køre i bilen, eller til dig som kører mange kilometer hver dag. Med finansiel leasing har du ingen kilometerbegrænsning og kan dermed bruge bilen, så meget som du har behov for. Finansiel leasing kan derudover være en god løsning, hvis du drømmer om at køre rundt i en Porsche, Mercedes, Audi eller en anden smart bil, men ikke har pengene til rådighed i øjeblikket. Med finansiel leasing skal du ikke i banken for bede om et stort billån. I stedet skal du blot afdrage på restværdien af bilen med en fast månedlig ydelse. Du slipper dermed for at binde meget kapital i bilen eller betale penge til banken for et billån, hvor der også vil være renter på.

 

Finansiel leasing af din drømmebil

Drømmer du om en luksusbil, som f.eks. en Audi, BMW eller Porsche - eller et andet af de mange eksklusive bilmærker, vi har på lager - kan du leve med at den ikke er helt ny, men få år gammel og yderst velholdt? Så kan det stærkt anbefales at lease en brugt bil.

 

Vi har et bredt sortiment af gode, brugte luksusbiler, og vi kan med garanti opfylde dine bildrømme. Det gælder også hvis du er virksomhedsejer, og vil udstyre dine medarbejdere med en præsentabel firmabil.

 

Finansiel leasing af brugt bil

En af de vigtigste grunde til, at folk vælger finansiel leasing, er, at det kan være billigere end at købe en ny bil direkte. Hvis du ønsker at spare penge på dit næste bilkøb, kan leasing af en brugt bil være den rette løsning for dig. Ikke alene undgår du eventuelle afskrivningsomkostninger, men du kan ofte også få en bedre aftale om de månedlige betalinger.

 

Forsikring ved finansiel leasing

Forsikring er vigtigt ved billeasing, og er desuden lovpligtig for at køre på vejene. Ved finansiel leasing, er du selv ansvarlig for at forsikre bilen, på samme måde, som hvis du selv ejede den.

 

Når du leaser en bil, skal du altså sørge for at forsikre den mod eventuelle skader, der måtte opstå. Dette betyder både ansvarsforsikring (skader på andre) og kaskoforsikring (skader på bilen eller tyveri). Ved at have begge disse forsikringer er du sikret og beskytter både dig og leasingselskabet i tilfælde af et uheld eller andre skader på bilen.

 

Har du flere spørgsmål om finansiel leasing?

Hvis du skulle støde på flere spørgsmål vedrørende finansiel leasing, er du velkommen til at kontakte os på telefonnummer 86 99 99 99 eller besøge os i vores udstilling   i Viborg.  Her sidder vores leasingkonsulenter klar til at rådgive og hjælpe dig med at finde den bedste løsning. Sammen arbejder vi for at skabe en leasingaftale, som er individuelt tilpasset netop dine eller dit firmas ønsker og behov.

Kontakt
Vil du vide mere
Ring til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.
Skriv til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.