Guides | Hvad er førstegangsydelsen ved leasing?

Hvad er førstegangsydelsen ved leasing?

I dit første møde med leasing vil du helt sikkert møde en række nye fagtermer, som i første omgang kan virke forvirrende og uigennemskuelige.

Det er dog vigtigt at få styr på, hvad de forskellige begreber dækker over, så du ved præcis, hvad din leasingaftale indebærer.

I det følgende kan du læse mere om, hvad en "førstegangsydelse" indebærer – både i forhold til operationel og finansiel leasing!

Hvad er førstegangsydelsen på en leasing aftale?

En førstegangsydelse er det beløb, du betaler ved begyndelsen af din leasingaftale, når du overtager brugsretten til din leasede bil. Beløbet dækker over en vis procentdel af bilens nuværende pris.

Førstegangsydelsen varierer afhængig af, hvilken bil du vælger, samt hvilken kilometerbegrænsning, der er fastlagt i leasingaftalen i forbindelse med operationel leasing. Desuden afhænger førstegangsydelsen også af, hvor meget du ønsker at betale i månedlig ydelse – begge kan justeres i forhold til hinanden og den enkelte situation.

Hvad skal jeg være opmærksom på ift. førstegangsydelsen?

Desto højere en førstegangsydelse, du betaler, desto lavere bliver restværdien på bilen, hvilket er vigtig at være opmærksom på, hvis du vælger finansiel leasing . Altså - en realistisk førstegangsydelse er værd at foretrække, da det påvirker størrelsen på din mdr. ydelse eller restværdien på bilen.

I mange tilfælde kan det altså være en fordel at betale en høj førstegangsydelse

Det kan i sidste ende kan føre til en samlet besparelse for dig. I forbindelse med finansiel leasing er det således vigtigt at være opmærksom i forbindelse med det leasingtilbud, der fremsættes; er både førstegangsydelsen og den månedlige ydelse lav, kan det nemlig i sidste ende betyde en for høj restværdi - selvom de lave ydelser umiddelbart kan lyde fristende er det altså ikke nødvendigvis en god forretning for dig.

For at undgå en dyr efterregning i forbindelse med finansiel leasing er det således vigtigt at være særligt opmærksom på tre centrale punkter, nemlig førstegangsydelsen, den månedlige ydelse samt restværdien. Det er desuden vigtigt at have for øje, at førstegangsydelse ikke fungerer som et indskud i bilen - førstegangsydelsen betales derfor ikke retur ved leasingperiodens ophør.

Kontakt
Vil du vide mere
Ring til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.
Skriv til os
Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Få personlig vejledning igennem vores chat.