Leasingtyper

Hvad er bil-leasing egentlig?

Leasing er en finansieringsform, der gør det muligt at du kan få din drømmebil eller motorcykel uden at skulle finansiere købet.
Vi investerer i køretøjet og har ejendomsretten, mens du har brugsretten.
Hos Agilease tilbyder vi 4 forskellige typer leasing. Dem kan læse om her.

Operationel leasing

Hos Agilease er vi markedsledende af operationel leasing af nye og brugte biler. Når du laver en aftale med os, er den som udgangspunkt inklusive service, reparation, sommer- og vinterdæk, vejhjælp samt lånebil ved værkstedsbesøg. Dette giver dig fuld overblik og vished for udgifterne. Ved operationel leasing er din ydelse afhængig af, hvor mange kilometer du ønsker at køre i bilen. Du betaler førstegangsydelse og etablerings-gebyr ved indgåelse af aftalen, og herefter opkræver vi en fast månedlig ydelse i den aftalte leasingperiode. Ved udløb af perioden, afleveres bilen til Agilease. Ønsker du at forsikring også skal være en del af pakken, tilføjer vi gerne dette til aftalen. Grøn ejerafgift opkræves altid direkte hos dig, der er den registrerede bruger af bilen. Dette sker via Centralregisteret For Motorkøretøjer.

Finansiel leasing

Ved finansiel leasing får du finansieret bilen og opnår samtidig brugsretten til bilen i leasingperioden. Agilease tilbyder finansiel leasing på særdeles konkurrencedygtige vilkår. Du betaler en førstegangsydelse samt etablerings-gebyr ved indgåelse af aftalen, og herefter opkræver vi en fast månedlig ydelse i den aftale leasingperiode. Når leasingperioden udløber, er du forpligtet til at købe – alternativt finde en køber som vil overtage bilen til den aftalte restværdi/pris. Det er helt afgørende, at den på forhånd aftalte restværdi/pris er sat realistisk, så man ikke står med et potentielt tab på bilen ved evt. videresalg. Ved finansiel leasing er der ingen begrænsninger med hensyn til kørte kilometer, da leasingtager jo selv overtager bilen efter end leasingperiode.

Splitleasing

Splitleasing, eller dele-leasing som det også kaldes, gør det muligt at køre i firmabil – uden beskatning. Arbejdsgiver og medarbejder deler udgift til drift og leasing af bil på baggrund af andel kørte kilometer. Dvs. arbejdsgiver betaler kun for de erhvervsmæssigt kørte kilometer, og den ansatte betaler for de privat kørte kilometer. Agilease tilbyder en af SKAT godkendt løsning med GPS baseret elektronisk kørebog. Indeholdt er brændstofkort, forsikring og al drift og vedligehold. Vi håndterer al administration, og arbejdsgiver og medarbejder modtager blot én månedlig faktura hver. Den ansatte slipper for beskatning, og virksomheden for tidskrævende administration. Virksomheden vil endvidere opnå en omkostningsreduktion, idet medarbejderen jo bidrager til drift og leasing. Splitleasing er således et rigtig godt alternativ til, at en virksomhed stiller fri bil til rådighed for medarbejdere. Fri Firmabil er ofte ikke rentabelt - med mindre man kører mange private kilometer. Medarbejderne beskattes med 25% af bilens værdi, og har ikke mulighed for at udnytte befordringsfradrag/kørselsfradrag hos SKAT.   Lad Agilease rådgive jer såvel generelt som i specifikt tilfælde.

Sæson leasing

Agilease tilbyder sæson-leasing, hvor bilen kun er indregistreret i udvalgte måneder. Typisk 6 måneder om året. Som udgangspunkt vil vi kun opkræve ydelse for den periode køretøjet benyttes, og et mindre beløb for opbevaring og forsikring udenfor sæson. Leasingydelsen er typisk noget mindre end evt. renteudgifter til finansiering af køb med fuld afgift vil være. Sæson-leasing kan laves både som operationel og som finansiel leasingaftale. Det kan for eksempel både være en bil som Agilease overtager efter endt leasingperiode eller en bil som du selv finder en køber til eller ønsker at beholde. Sæson-leasing er et fantastisk koncept for sportsvogne, cabrioleter, motorcykler eller andre specialkøretøjer, som brugeren kun ønsker på vejen dele af året. Man kan således køre firehjulstrækker om vinteren og sportsvogn eller motorcykel om sommeren.

Vælg underkategori